Sjukskötarstuderande Cecilia Nyholm vill veta vilka valchocker riksdagsvalet för med sig förutom Maarit Feldt-Rantas oväntade besked att hon inte ställer upp igen på grund av sin magcancer.

Femtioelva frågor inför valet är Svenska Yles satsning inför riksdagsvalet i april. Här kan du ställa dina egna frågor som vi ställer vidare till experter, riksdagspartier och andra som kan ge svar.

– Maarit Feldt-Ranta har just fått diagnosen magcancer igen, och därför avstår hon från att ställa upp i valet. Finns det några andra stora chocker eller förändringar som har skett nu inför riksdagsvalet?

Cecilia Nyholm undrar om det finns det andra stora profiler som inte ställer upp i riksdagsvalet, och om det finns andra överraskningar.

Det är inte alldeles enkelt att förutse vad som kommer att hända innan valet. Men Svenska Yles politiska reporter Magnus Hertzberg försöker svara på Cecilia Nyholms fråga:– Att Maarit Feldt-Ranta är borta kommer nog att påverka de finlandssvenska socialdemokraterna. Hon är den enda som de finlandssvenska socialdemokraterna har haft i riksdagen, och nu när hon inte är med är frågan om de lyckas ta något mandat.

Hertzberg säger att Anette Karlsson i Östra Nyland kan vara en som ändå har en chans att komma in, eller någon av de österbottniska kandidaterna.

Eftersom socialdemokraternas ordförande Antti Rinne också är sjukskriven är partiet i en speciell sits, men Hertzberg säger att både vice ordförande Sanna Marin och riksdagsgruppens ordförande Antti Lindtman båda har visat framfötterna, bland annat i interpellationen om åldringsvården, som socialdemokraterna initierat och där de fått oppositionen med sig.

– Det är bra tajming för Socialdemokraterna. Dessutom lyckades man sätta Samlingspartiet och Petteri Orpo på pottan när han inte lyckades formulera vad hans partis åsikt om vårdardimensioneringen är.

– Centern har problem då ett dussintal rutinerade Centerrävar kastar in handduken. Vissa med ålderns rätt, andra som tycker att föret är trögt och inte tror att de blir invalda om de ställer upp.

– Enda dragplåstret där är Kimmo Tiilikainen från Imatra, som i dag är miljöminister. Han lyckades inte bli invald i Helsingfors stadsfullmäktige senast.

– Helsingforsarna gillar inte när du kommer från landsbygden och ställer upp som kandidat i Helsingfors.

Hur riksdagens sammansättning kommer att se ut är svårt att säga i förväg, men förändringar är att vänta, menar Hertzberg.

– Blå framtid har i dag femton riksdagsledamöter, varav fem är ministrar. I senaste opinionsundersökningen hade de 1,3 procents stöd.

– Ännu vet man inte om Timo Soini kommer att ställa upp, men vi vet att de alla har sina toppkandidater i Nyland, och där är det också lättast att komma in eftersom det finns flest röstande där. Man kan få in en kandidat med 2,5 procent av rösterna där.

Att många från Blå framtid troligen försvinner från riksdagen ger möjlighet för stora förändringar.

– Nästa riksdagsförsamling kommer se helt annorlunda ut än vad den gör i dag, säger Magnus Hertzberg.

Femtioelva frågor inför valet är Svenska Yles satsning inför riksdagsvalet i april. Här kan du ställa dina egna frågor som vi ställer vidare till experter, riksdagspartier och andra som kan ge svar.

Ett gott år 2018 är den gemensamma nämnaren för de östnyländska företagen. Vinstmarginalerna är överlag betydligt större än året innan. För någon enstaka har vinsten rent av fördubblats.

Ett par timmar före fredagens match mot JYP fick Kalle Kaskinen veta att han har fått sparken. Den förre TPS-tränaren berättar nu om den tunga hösten och den turbulenta eftermiddagen. "Rum 418 på vårt hotell kommer jag verkligen att minnas", säger han till MTV.

Försäkringsbolaget Lokal-Tapiolas nya vd Juha Koponen får ännu inte inta posten som vd, uppger Finansinspektionen i ett utlåtande.

USA:s president Donald Trumps bokföringsbolag måste ge presidentens och presidentens företags skatteuppgifter från åtta år tillbaka till disktriktsåklagaren i New York, skriver tidningen The New York Times.

Har Finlands president någon egentlig makt alls? Eller har hen bara symboliska uppdrag? Testa vad du vet om presidentens roll.

D´Hondts metod eller heltalsmetoden är ett sätt att fördela rösterna i ett val. Det gynnar stora partier och valförbund mellan mindre partier, medan riktigt små grupper kan ha svårt att komma igenom. Slappna av och lär dig d´Hondts metod på ett kittlande och lite annorlunda sätt.

Många partier ligger långt ifrån sina kandidater på den politiska kompassen. Se var din kandidat och ditt parti finns när det kommer till politiska värderingar.

Om utvecklingen fortsätter som nu så kommer snart över hälften av finländarna att vara för en dekriminalisering av cannabisbruk.

I en insändare anklagar centerpartisten Tuomas Kanervala de ledande partierna i Borgå för kohandel, då en ny bildningsdirektör tillsätts.

I april valdes tre västnylänningar in i riksdagen. En av dem är Lojobon Riikka Slunga-Poutsalo. Men vem är hon, Sannfinländarnas tidigare partisekreterare, egentligen?

Det nya regeringsprogrammet är 193 sidor, eller 362 600 tecken, långt. Det är nästan tre gånger längre än regeringen Sipiläs program. Jyrki Katainen innehade det senaste rekordet med sin "six-pack-regering" men den kom ändå "bara" upp till 90 sidor.

Centerns ordförande Juha Sipilä anser att Centern bör sitta i opposition om ingen ytterst märkligt händer under regeringsförhandlingarna. Riksdagsgruppens ordförande Antti Kaikkonen säger ändå att ett ansvarsfullt parti måste hålla dörren till regeringen på glänt.

Ylen aamun haastattelussa Rinne ei lähtenyt keskustelemaan siitä, muunteliko hän itse tai muunteliko Juha Sipilä totuutta asiassa.

Puhumme myös siitä, miten yrittäminen kiinnostaa opiskelijoita. Ja perjantaiseen tapaan vuorossa on Jälkiviisaat.

Antti Rinne on kääntänyt Suomen talouspolitiikan suuntaa vasemmalle, kirjoittaa politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Antti Rinne kertoo kirjassaan, että Juha Sipilä aikoi vaihtaa sosiaalidemokraatit kokoomuksen tilalle hallitukseen soten takia.

22 av de 30 mest förorenade städerna finns i Indien. Allra sämst är läget i Gurugram sydväst om Delhi.

Tänk om ett överraskningsnamn vinner USA:s presidentval 2020 - och följer i Trumans, Clintons, Obamas och Trumps fotspår? Truman, Clinton, Obama och Trump när några namn som en gång hade oddsen emot sig. Idag vet vi hur det gick för dem, även om åtminstone Trumps berättelse ännu är ofullbordad.

Konstsamfundets VD Kaj-Gustaf Bergh hade de högsta förvärvsinkomsterna bland de finlandssvenska samhällspåverkare som vi har granskat.

Där skarvarna slår sig ner för att häcka följer ofta en ganska hätsk debatt om hur mycket skada de ställer till med. Trots att fågeln är fridlyst går det att ansöka om undantagslov för att åtgärda skarv. Från fältet får systemet kritik för att vara byråkratiskt och långsamt. Spotlights genomgång visar att undantagslov som fått grönt ljus i många fall haft restriktioner som gjort åtgärderna svåra att genomföra.

Efter gårdagens lagtings- och kommunalval på Åland står det klart. Centern blev största parti, Socialdemokraterna backar. Statsvetare Siv Sandberg som var kommentator för Ålands Radio säger att oppositionen vann och regeringen förlorade.

Svenska folkpartiet lyckas locka en heterogen skara med väljare, visar data från EU-valet. Såväl lågutbildade som högutbildade röstar på SFP och anhängarna bor både i storstäder och på landsbygden. Bland andra partier kan man se ett tydligare väljarmönster.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vidhåller att hon stöder EPP:s toppkandidat Manfred Weber för uppdraget som kommissionsordförande. Frankrikes president Emmanuel Macron vill däremot se ett bredare urval av kandidater för uppdraget.

I EU-parlamentet vill en majoritet av de politiska grupperna se någon av de så kallade toppkandidaterna som ny kommissionsordförande. EU:s stats- och regeringschefer diskuterar utnämningskarusellen vid ett inofficiellt toppmöte ikväll.

Vilket parti röstar man på i områden där det är långt mellan husen? Vem vann där de rikaste bor? Följ med och se! Vi berättar vad för folk som bor där du röstar och hur det påverkade valresultatet. I slutet av artikeln kan du själv undersöka resultaten.

Inför EU-valet satsades det 12 000 respektive 40 000 euro på valkampanjerna för SFP:arna Filip Björklöf i Raseborg och Henrik Wickström i Ingå.

I Åbo blev De gröna det största partiet och fick 25,3 procent av rösterna. Samlingspartiet, som vanligtvis är starkt i Åbo fick 22,5 procent av rösterna. Ville Niinistö var den avgörande faktorn, säger akademiforskare Henrik Serup Christensen.

Väljare runt om i Europa har gjort sitt val. Nya och gamla ansikten visar sig nu i de 28 medlemsländernas gemensamma parlament. Här finns en rad brokiga karaktärer - och några sticker kanske ut lite mer än andra.

Den sittande Europaparlamentarikern Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf) fick nöja sig med en suppleantplats i EU-valet. Hon säger att hennes fyra år i Bryssel har varit tunga, och därför är det en lättnad att få mer fritid.

Se vilket parti som kom etta, tvåa och trea där du bor. Här är valresultatet i Eu-valet på kartan.

Ytterhögerns frammarsch är ett faktum. Men lika sant är att den liberala gruppen och De gröna får tillskott efter valet. Valresultatet bäddar för nya koalitioner i parlamentet. Förhandlingarna kan ändå bli knepiga skriver Svenska Yles Europakorrespondent Rikhard Husu.

280 Colors Uv Led Gel Polish Wholesaler Quotes & PriceList

Ingåbon Henrik Wickström (SFP) fick flest röster i EU-valet i Ingå och Sjundeå medan Nils Torvalds (SFP) var etta i Raseborg och Hangö. I Lojo fick Eero Heinäluoma (SDP) flest röster.

Borgåbon och den sittande Europaparlamentariken Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf) blev inte återinvald. Vi har också kollat in vilka kandidater och partier som var populärast i Östnyland.

Klimatfrågan gynnade sakägarna, De gröna. Men EU-valet var också en framgång för etablerade politiker, bedömer statsvetare Åsa von Schoultz.

False Nail, Nail Polish, Nail Powder, Nail Arts,Nail Care, Gel Polish - Rainbow,https://www.szrainbowstar.com/